fbpx
Video in het bedrijf

Video in het bedrijf – Soorten video-inhoud die zelfs voor je bedrijf goed zijn.

Het wordt steeds duidelijker dat het tegenwoordig de moeite waard is om video in het bedrijf te hebben. Als je nog niet bezig bent met videocontent, vraag je je waarschijnlijk af welk type video je moet kiezen dat past bij je branche. Heb je geen ideeën over hoe je video in je merk kunt introduceren? Hier zijn voorbeelden van soorten video die ook in je branche zeker goed zijn. Kies er een uit en begin je video marketing avontuur.  

Interviews / Podcasts 

Momenteel de meest populaire vorm van content in het algemeen is de podcast. Gesprekken met interessante mensen, interviews. Podcasts met video zijn geweldig op YouTube. En recente nieuwsberichten zeggen dat zelfs YouTube een speciale sectie maakt voor podcasts om hun makers nieuwe mogelijkheden te geven.  

Je kunt dit type video inzetten voor elk bedrijf. Je kunt ook zelf een podcast hosten, als specialist in je branche. 

TIP: Maak korte video’s van de hele podcast, met de meest interessante stukken, en plaats ze op je sociale media ( noodzakelijk met ondertiteling). 

Video in het bedrijf - Podcast

Video handleidingen

Zijn videotutorials geweldig voor elk bedrijf? Zeker voor veel ervan. Videotutorials werken geweldig voor de beautybranche; je laat dan stap voor stap zien hoe je bijvoorbeeld avondmake-up doet. 

Video tutorials werken ook goed als je moeilijke machines, programma’s of systemen maakt. Je kunt je klanten of gewoon je team opleiden. Als je een nieuwe werknemer hebt die moet leren hoe hij een machine moet gebruiken, kun je hem een videotutorial laten zien, waar hij altijd naar terug kan komen en opnieuw kan kijken. 

Educatieve video 

Als je wilt laten zien dat er specialisten in je bedrijf zijn, of misschien ben je er zelf een, dan zijn videotutorials een goede keuze. Met inhoud die is afgestemd op de problemen van je klanten, kun je laten zien dat je weet hoe je ze kunt helpen. Of gewoon advies geven over de eerste stappen. 

Nu is tijd van groot belang. Een klant geeft een probleem vaak liever uit handen aan een specialist dan dat hij enkele uren of langer bezig is om het zelf op te lossen. 

TIP: Luister naar je klanten en welke problemen ze hebben. Zij geven je onderwerpen op video, die je daarna kunt opnemen. 

Video in het bedrijf  - Educatieve video 

Video achter de schermen – video van binnen het bedrijf

Als je je werkwijze wilt laten zien, de sfeer in je bedrijf, of misschien wil je gewoon transparant zijn en dicht bij je publiek staan, dan is dit type video misschien iets voor je merk. 

Je kunt bijvoorbeeld de backstage van het werk aan een project opnemen. Je zou een video kunnen maken die de verschillende afdelingen in je bedrijf laat zien. Zo’n video kan mensen die nu op zoek zijn naar een baan overtuigen om hun cv naar je bedrijf te sturen. 

Een ander type video dat je kunt maken is om het proces van binnenuit te laten zien. Als je bijvoorbeeld op een milieuvriendelijke manier kleding produceert, zou je een video kunnen maken waarin je laat zien hoe je dat doet, welke materialen je gebruikt, waar je ze vandaan haalt enzovoort. Zoals je ziet… heb je hier al enkele onderwerpen voor verschillende afleveringen. 

Video case studies 

Een video zoals de Case Study zal geweldig zijn als je de effectiviteit van je methoden, acties, praktijken, diensten verder wilt vergroten. Vooral als je er bijvoorbeeld in geslaagd bent een groot project af te ronden en de voltooiing ervan betere resultaten heeft opgeleverd dan je had verwacht. Of als je een ‘onmogelijk’ probleem met succes hebt opgelost. 

Spreek af met een klant waarmee je samen succes hebt bereikt en neem een casestudy op waarin je vertelt hoe het proces ging. 

In welke branche zou een video case study goed zijn? In de IT-industrie, bij marketing- en reclamebureaus. Maar ook in de beautybranche; bijvoorbeeld een video met een klant waarin de oplossing voor een huidprobleem wordt getoond. 

TIP: Vergeet niet dat een video case study begrijpelijk moet zijn voor een potentiële nieuwe klant. Het moet ook worden ingedeeld in een inleiding, ontwikkeling en conclusie. Vergeet niet de chronologie van de gebeurtenissen zoveel mogelijk aan te houden. Vermijd woorden die mogelijk te specifiek zijn voor alleen je branche. 

Als je begint met videocontent voor je merk, bekijk dan onze speciale videopakketten

Video productpresentatie

Met video kun je je product beter tonen, de details ervan benadrukken en wat het onderscheidt. Door een video productpresentatie op je website te publiceren, kun je klanten aanmoedigen om producten online te kopen. Want in de video is meer te zien. Als je kleding verkoopt, dan laat je door ze in een video te laten zien, ook zien hoe het materiaal er in beweging uitziet. Mensen kopen met hun ogen, en met video kun je hun aandacht wat langer vasthouden. 

Dit type video is geweldig voor e-commerce die zoveel mogelijk online willen verkopen en geen showroom hebben. Veel klanten kopen niet graag als ze alleen afbeeldingen van de fabrikant zien (die misschien niet het echte product laten zien), maar als ze het product in een video zien, zullen ze eerder geneigd zijn het te kopen. 

Video in het bedrijf LIVE VIDEO

Live video (webinars, vragen en antwoorden)

Het is niet zonder reden dat de populairste social media-platforms de mogelijkheid bieden om live te zijn op hun platforms. Dankzij live kun je betere en sterkere relaties opbouwen met je klanten en publiek. En het beste van alles is dat live video kan worden afgestemd op je merk. Dus begin met de introductie van live video in het bedrijf.

Webinars, Q&A’s, presentatie van een nieuwe collectie, trainingen, gesprekken – live video past bij elke branche. 

Als je bijvoorbeeld huizen verkoopt, kun je webinars opnemen om advies te geven over hoe je je kunt voorbereiden op de aankoop van een huis. Je zou ook een live presentatie van je nieuwe huis kunnen doen. 

Of misschien bent je advocaat en wil je online herkenbaarder zijn – gebruik live, waarbij je juridische onderwerpen bespreekt die je publiek interesseren.  

Je kunt je eigen live programma hebben, maar je kunt ook als merk samenwerken met een LIVE project. Je kunt LIVE zeker creatief gebruiken in je bedrijf. En als je hulp nodig hebt, bekijk dan zeker onze live streaming diensten

Als je net begint met video in je bedrijf, bedenk dan eerst welk type video je leuk vindt. Praat met je medewerkers over wat voor soort video ze graag bekijken en of ze natuurlijk willen deelnemen aan video. Misschien wil je het gezicht van je merk zijn en het online promoten. Als je een merk wilt opbouwen dat mensen kennen, leuk vinden en zijn producten of diensten gebruiken – gebruik dan video in het bedrijf. Onderschat video niet, maak gebruik van de mogelijkheden ervan.

Ben je benieuwd hoe we werken? Bekijk dan onze #backstage op Instagram.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

EN